Molenlanden: Young4Waard test DoeMee en itsme

Young4Waard, een platform voor en door jongeren uit de gemeente Molenlanden die jongeren wil betrekken bij de gemeenten en de lokale politiek, heeft in een pilot DoeMee en itsme getest.

Het doel van de pilot voor de gemeente Molenlanden is om te kijken of inwoners, en met name jongeren, meer betrokken kunnen worden bij de lokale politiek.

De jongeren hebben gebruik gemaakt van de functionaliteit die beschikbaar is voor de fase ‘oplossen’: ze konden chatten over het onderwerp tiny houses. Het was de eerste keer dat deze functionaliteit uit DoeMee gebruikt werd. Daarnaast konden ze een advies geven (besluiten) over het initiatiefvoorstel tiny houses en small houses. Hierbij werd gebruik gemaakt van itsme om de ‘stem’ te bevestigen.

Daarnaast is gebruik gemaakt van de ‘agenderen’ functionaliteit: de jongeren konden suggesties indienen om jongeren meer te betrekken bij de politiek. Deze suggesties zijn vervolgens geprioriteerd. Ook hier werd gebruik gemaakt van itsme om de stem te bevestigen.

Deze pilot heeft veel feedback opgeleverd voor de doorontwikkeling van DoeMee en het gebruik van itsme als identificatie en autorisatiemiddel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *