Parta training – Certificering Parta

Parta training – Certificering Parta

Betaald
Vennster

Zoek jij naar een effectieve manier om toegankelijke, transparante, begrijpelijke en veilige participatietrajecten in te richten? En ben je een beleidsambtenaar, procesregisseur, omgevingsmanager, communicatie- of participatieadviseur. Dan is de Parta training iets voor jou!

Wat is Parta?

Parta is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je in staat stelt om snel tot een gerichte aanpak te komen voor het oplossen van maatschappelijke of organisatorische vraagstukken. Met onze gebruiksvriendelijke tools kan iedereen die een belang of interesse heeft bij het vraagstuk op zijn of haar eigen manier meedoen. Zo kom je snel tot gedragen besluiten. En dát zijn bétere besluiten.

Voor wie?

Deze training is speciaal ontworpen voor professionals die participatietrajecten willen vormgeven die toegankelijk, transparant, begrijpelijk en veilig zijn; ondersteund door de Parta methode en tools.

Wat leer je?

Je leert hoe je met belanghebbenden uitgangspunten en kaders bepaalt, een krachtenveldanalyse uitvoert en deze inzichten vertaalt naar een betekenisvol en effectief participatietraject. Daarnaast krijg je volledige training in het gebruik van het online Parta-platform en de gebruikers-app.

Hoe kom je tot de certificering?

Aan het einde van iedere trainingsdag krijg je vragen mee op om te reflecteren op wat je geleerd hebt en hoe je dat toegepast hebt. Dit vormt de basis voor het eindverslag dat we beoordelen en in de laatste (online) sessie bespreken. In die sessie krijg je dan ook je certificaat. Na afloop van deze training ben je gecertificeerd in het gebruik van Parta en kun je zelfstandig aan de slag.

Wie geeft de training?

De training wordt verzorgd door experts van Vennster, de ontwikkelaars van Parta. De trainers zijn ervaren in het faciliteren van participatieprocessen.

Programmaoverzicht

De training is zo opgezet dat je tijdens en tussen de trainingsdagen direct aan je eigen vraagstuk kunt werken. Aan het eind van de training heb je dus al een vliegende start gemaakt met jouw participatietraject .

Online Kickoff

22 maart 2024 10:00 – 12:00

We starten met een online kick-off. Tijdens deze kick-off helpen we deelnemers om hun leerbehoefte en praktijkcasus goed scherp te krijgen. Daarnaast nemen we het trainingsprogramma door en spreken we naar elkaar uit wat we van elkaar kunnen verwachten.

Trainingsdag 1

12 april 2024 09:00 – 17:00

Op deze dag maakt je nader kennis met de Parta-methode en het bijbehorende online platform. Maar je gaat ook direct aan de slag met jouw praktijkcasus. Je denkt na over jouw rol, participatiedoelen en leert hoe je gezamenlijk uitgangspunten voor een participatietraject bepaalt en vastlegt.

Trainingsdag 2

17 mei 2024 09:00 – 17:00

Deze dag gaat vooral over het speelveld waarin je opereert. Op wie heeft jouw project impact? Welke belangen spelen er? Hoe zitten mensen erin? Hoe willen ze betrokken worden? En welke rol wil jij ze geven? We bieden je instrumenten en werkvormen om dit gezamenlijk in kaart te brengen.

Trainingsdag 3

31 mei 2024 09:00 – 17:00

Op deze dag leer je hoe je de resultaten van de eerste twee dagen kunt vertalen naar een doelgericht participatietraject waaraan iedereen die wil en mag, gemakkelijk op de eigen manier kan meedoen. En je leert hoe je het online platform en de gebruikersapp van Parta daarin naadloos kunt verweven.

Trainingsdag 4

21 juni 2024 09:00 – 17:00

Deze dag staat in het teken van communicatie: hoe nodig je de verschillende doelgroepen uit om deel te nemen? Hoe richt je de gebruikersapp in? Welke andere communicatiekanalen ga je inzetten?

Online evaluatie

5 juli 2024 10:00- 12:00

We organiseren een online afsluiting om terug te kijken op wat je gerealiseerd hebt, vooruit te kijken op het participatietraject dat je gaat uitvoeren, nabranders en vragen te delen en eventueel je plannen nog wat aan te scherpen.

Kosten en inschrijving

Deelname kost €1.900,- per persoon (excl. BTW), inclusief locatie- en cateringkosten, online trainingsmaterialen, en een certificaat om zelfstandig met Parta aan de slag te mogen gaan. De training vindt plaats op een centrale locatie in Nederland.

Voor meer informatie of om je in te schrijven, neem contact op met Lucien van der Plaats.

Waarom deelnemen?

Deze training biedt je niet alleen de kennis en vaardigheden om participatietrajecten effectief te begeleiden, maar ook de unieke kans om met gelijkgestemde professionals te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Met de Parta-methode ben je in staat om participatieprocessen te begeleiden die betere, gezamenlijk gedragen besluiten opleveren.

Datum en tijd

13-09-2024
13-12-2024

tot

13-09-2024

tot

13-09-2024

Locatie

Centrale plek in Nederland, adres wordt binnenkort bekendgemaakt

Aanmelden tot uiterlijk

31-08-2024

Opmerking

Let op! De kickoff en evaluatie zijn online, maar de trainingsdagen zijn op locatie

Aanmeldformulier

Ik doe mee

Vul uw gegevens in om deel te nemen aan "Parta training – Certificering Parta"