Parta en de energietransitie

Parta en de energietransitie

Dit evenement is afgerond

Gratis
Vennster

Stap voor stap verruilen we fossiele brandstoffen voor meer duurzame energiebronnen. Dat vraagt om allerlei grote en kleine keuzes die iedereen raken. Hoe zorg je ervoor dat iedereen daar ook een stem in heeft? Hoe maak je het interessant voor mensen om mee te doen met een duurzame oplossing? Daarover gaat deze bijeenkomst, georganiseerd door Vennster.

Tijdens deze bijeenkomst hoor je een praktijkverhaal uit Sliedrecht-Oost, een van de wijken uit het landelijke Programma Aardgasvrije Wijken. Waar loop je zoal tegenaan? Wat maakt het nou zo moeilijk om samen op te trekken? Daarnaast hebben we Bert Blase – waarnemend burgemeester van Heerhugowaard en schrijver van (o.a.) het boek ‘Opstand in de polder’ – gevraagd om zijn belangrijkste lessen over samenwerking en participatie met ons te delen. En we vertellen meer over de Parta-aanpak, waarmee je die lessen zelf kunt toepassen op jouw project of initiatief.

Je kunt de bijeenkomst op locatie bijwonen of online volgen. Elke deelnemer op locatie ontvangt een voucher ter waarde van €9.500 om Parta voor een eigen besluitvormingsproces in te zetten. Voor deze deelnemers organiseren we aansluitend (om 11.30 uur) ook een brainstorm om hun eigen praktijkcases te bespreken. Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers op locatie, dus meld je snel aan. 

Ook als je online aanschuift maak je kans op een voucher om Parta gratis te gebruiken: we verloten één voucher onder de online kijkers.

Programma

10:15 Inloop en koffie op locatie

10:30 Start bijeenkomst en livestream

  • De praktijk: Wat maakt het nu zo moeilijk om samen op te trekken in de energietransitie?
  • Bert Blase: Samen neem je betere en gedragen besluiten
  • Hoe kan Parta daarbij helpen?

11:15 Einde livestream

11:30 Start eigen praktijkcases met deelnemers op locatie

12:30 Einde

Datum en tijd

08-10-2021
08-10-2021
10:15 (CEST)
12:30 (CEST)

tot

08-10-2021
10:15 (CEST)

tot

08-10-2021
12:30 (CEST)

Locatie

Stationsplein 90, Utrecht

Type evenement

Aanmelden tot uiterlijk

07-10-2021

Opmerking

Let op! Dit evenement vindt zowel op locatie als online plaats.